kidal photography





Monday, September 10, 2012

keboringan melandan,
menyebabkan aku terasa inigin tulis something dalam 
blog yang cincai nie . 
tangan kidal aku mula menaip dengan laju .
sambil mendengar lagu "Oppa Gangnam Style, hujan rintik-rintik menjadi lebat .
aku teringin menulis kisah minggu lepas yang aku pendam dan inginku luahkan dalam blog suci ini .

kisahnya bermula . . .

malam tu kira-kira pukul 7 mlm gitu lhh . 
aku dhh pasang niat nak "study smart" sebab esok harinya kami akan melaksanakan
Test1 for subject Algebra...
sambil-sambil menyusun buku yang akan aku bawa esoknya, aku menyanyi lagu 
"kosong, kosong, oo... " 
*nie lah kes bila hari-hari belajar Logic Digital sampai lagu NL tuu jadi sasaran.. HOHOHO !

sambil memasukkan buku ke dalam beg,
seorang rakan aku telah diangkat ke atas sofa kerana pengsan di dapur. 
weyy ! terkejut aku . apa tak nya, bagus-bagus dia pengsan tak sedarkan diri,
tetiba dia berteriak macam orang meroyan .
gugur jantung aku seketika . 
dengan keberanian yang ada, aku pergi lah menjenguk keadaan senear apa yang telah berlaku . 
Warden kami berlari naik ke Aras1 : tempat tinggal aku lh,
dan memberi signal kepada kawan aku tu supaya mengucap dan ingat Allah . 
kami ramai-ramai bacakan dia ayat kursi . mana lh tahu dia tetiba boleh sedar kan . 
dengan tetibanya, dia pengsan balik .
"Aikk, pengsan lagi . aku mula merasa ada benda yang tidak beres . 
sehingga lah dia memandang ke atas dengan mata yang sanagt tajam dan memekik terlolong sehinggakan Aras kamu itu heboh mendengar jeritannya . 

********************************************************

No comments: