kidal photography





Thursday, December 26, 2013

#2 Episod Cintaku Holiday : 1 Dec - 2 Dec 2013 Pulau Batam, Indonesia


Hello Batam , Indonesia .

1 Dec 2013
Stulang Laut,Johor ke Pulau Batam, Indonesia 

Jam Malaysia menunjukkan tepat 12.45pm .
Kami bertolak dari Stulang Laut, Johor ke Pulau Batam mengambil masa 2 jam .
dengan perasaan yang sangat exited ank tengok sangat negara orang . 

Yeahh! nie first time jejakkan kaki ke Indonesia . 
kita orang pilih destinasi : Pulau Batam sebab dia sangat dekat dengan Malaysia .



Agak kekok dengan keadaan yang weyy ramai sangat budak tepi jalan . 
time kita orang pegi money changer pun diserbu oleh budak-budak nie . 
bagi tuu boleh jeh , tapi jangan sehingga anda pulak di kroyok yeh :p

makcik aku cakap tak sah kalau pegi Batam tak singgah Nasi Padang .


lepas cari hotel kita pegi lah Nagoya Hills.
*benda nie tak da dalam rancangan pun sebenarnya . 
dorang cakap tak cukup sehari pun kalau nak pusing Batam .
jadi kira cari barang yang perlu untuk bermalam . 

before balik hotel , 
kita orang sempat singgah gerai-gerai tepi jalan 
makan Nasi Ayam Penyet . 


sempat layan lagu lagi time-time makan . 
aku tabik lah cara orang kat sana cari rezeki . 

***************************************************************

2 Dec 2013 
Pulau Batam, Indonesia ke Stulang Laut, Johor . 

Pagi tuu tak jangka punn nak jalan-jalan . 
yeh lah , memang cuaca dia sebijik jeh dengan Malaysia . 
Hujan terus -_- 
tapi kita orang teruskan juga perjalanan .
Today, Jambatan Barelang & KTM Resort !
serious aku cakap, Perfect view :)

KTM Resort , Batam 

Jambatan Barelang, Batam 

setelah menikmati pemandangan yang cun melecun tuu , 
kita pun kembali lah ke pangkal jalan . 
syukur Alhamdulillah . 
kita orang sangat hampir , terlalu hampir sebenarnya dengan 
Demonstrasi Buruh yang melibatkan 3000++ buah motorsikal . 
lambat sikit kita orang keluar dari jambatan tuu , 
confirm tak pulang Malaysia lah jawabnya . 


dalam jam 12.30 pm macam tuu ambik ferry ke Stulang Laut . 
kali nie tak pusing sangat kepala tuu . oke weyy :)
sampai JDT , adalah yang ambik kita orang . 
*kire driver lh tuu  
dia bawa makan dekat kedai dia area Pasar Borong Pandan . 
Ya Allah , pecah perut weyy ! 
dahh 'Full blast' nie kita orang makan . 

Malam pun tiba,
pakcik bawa makan lagi dan lagi !
 kali nie dekat restoran kawan dia juga lah .


nie kira restoran thailand yang popular lah area JB nie . 
rugi tak pegi kat sini . layanan cun melecun .
sebabnya , 
tauke datang, kita senyum sikit , cerita sikit , kita blah !
wakakakaka >.< sekali lagi free . 
tak yah bayar weyy ! kawan lah katakan :p

oke kenyang bye ! 


No comments: