kidal photography





Friday, October 11, 2013

cari copyright . bukan copypaste !


dalam tidak sedar , 
mungkin orang di sekelilikng anda cuba 
copy & paste idea-idea anda . 

jika dulu aku memang seorang yang 'agak'
suka bagi idea yang kadang bernas,
kadang sedikit "pintar" . 
tapi sejak akhir-akhir ini , aku kurang melontarkan idea itu .

bukan kerana kedekutkan idea yang memang WOW tuu  ,
tapi salah satu sebabnya ialah aku 
tidak suka bila idea and kerja aku di 
COPYPASTE !

korang faham kah perasaan tuu  ?
perasaan bila anda berusaha buat suatu kerja tuu , 
senang-senang jak yang 'seekor babun' datang 
kononnya melontarkan idea yang sama dengan muka tidak bersalah
dan di setiap akhir perbicaraannya 
dia melontakan benda yang sebijik apa yang beberapa minit lepas keluar dari mulut anda . 

ini memang pokoyo lahh bro ! 
sejujurnya ,
aku tidak kesah jika anda ingin copypaste idea aku , 
tapi tolong jangan nampakkan 
"kebodohan" meniru tuu .
nampak tidak cerdik di situ yaa . 
tolong lah manusia , 
Copyright by ShemaSinbei
tuu akan jelas jika kau copy macam tuu jak . 

aku tidak khususkan mana-mana copypaste di sini ,
tapi aku harap kau faham jenis copypaste yang mana kau sekarang !

jika di otak kau mengatakan 
"dia maksudkan aku kah nie ? dia sindir aku kah nie ? "
simpan persoalan tuu di hati yang paling dalam ,
kerana jika kau persoalkan benda nie , 

YES ! SAYA CAKAP KAU LAH BRO !



3 comments:

Mysara Ab Rahman said...

mmg xptut la...curik hasil org len

shemasinbei said...

kan3 . sama-sama masih mentah dlm tulisan . ada hati nak copypaste kerja aku . lepas tuu mengaku idea dia . Allah! sabor jehh lh -_-

shemasinbei said...

kan3 . sama-sama masih mentah dlm tulisan . ada hati nak copypaste kerja aku . lepas tuu mengaku idea dia . Allah! sabor jehh lh -_-