kidal photography





Tuesday, April 3, 2012

TIDAK BERPIHAK SESIAPA .#sekadar pendapat :)


perhh . . lama tak 'mangurapak' dalam blog nie .
macam beku otak kejap mahu tulis pasal apa .

Ermm, tadi kebiasaan aku round2 dalam facebook . 
tengok facebook orang, comment orang, sampai penat . 
dan mata ter-baca . #ter oke .
aktivis pelajar, ADAM ADLI kena TUMBUK dekat Kerinchi !

ehh, apa hal lagi nie ? 
entah lahh . tak habis-habis lah cerita macam nie . 
boring juga kekadang aku dengar .

lihat tajuk di atas,
"TIDAK BERPIHAK SESIAPA" 
aku tulis nie sebab tak nak lhh orang cakap nanti aku nie lelebih pulak kan .

bagi PENDAPAT aku lah ,
jika kita tidak tahu cerita sebenar, tak payah lhh nak comment lelebih kan3 .
nie tidak, bnyk yang aku nampak comment tuu membabi buta jehh .
sebelum kita tulis atau cakap,
fikir dulu apa yang kita buat nie betul atau tidak .
kita tahu cerita sebenar atau tidak .
jangan asal nampak tajuk yang ada " power" ,
macam tajuk di atas nie, terus nak menempelak orang jehh . 
cari kesahihan sesuatu yang kita nak tulis tuu .
nampak depan mata, baru lah . 
kalau setakat dengar dari satu pihak saja , 
kita tidak akan tahu cerita sebenarnya .


# perlu kh semua nie ? 

sekali lagi aku tegaskan kat sini,
aku tidak memihak mana2 pihak .
tapi tak perlu lahh comment lelebih kalau kita tak tahu . 
nie, kalau tulis macam nunn di atas,
tak terasa kah macam kita dah tiada nilai kemanusiaan ?
macam suka atas penderitaan orang lain ?
 kalau kita tak sokong punn, tak payah nak comment lelebih,
just buat tak tahu suda . 

oke lahh . .
sekali lagi, ini sekadar pendapat aku ,
bukan nak kutuk atau sokong mana2 pihak .

just chill jehhh~

p/s : yang guna ayat pngkhianat bangsa tu, korang taw kh juga mksud pengkhianat bangsa? 

#fikir sebelum cakap :) maaf kepada yang menulis comment2 di atas :) 










2 comments:

Siti Shaera Salleh said...

sooooooo agree... ^^
semua tulis komen mcm mulut bangkai..
wah,, ayat aq minta kena spamm..
haha XD
komen mcm dorg tau semua..
kesimpulannya, aku adalah monyet yg suka duduk di atas pagar~
x memihak mana2x pihak..
haha XDD

shemasinbei said...

HAHAH. aku tulis entri nie punn takut2 kna bantai. tuu lhh yg aku malas tu, xtaw apa2 dh comment macam dorang tak tahu semua. aku sokong kau! tapi x mo lhh join jadi monyet.. HAHAH. biar aku jadi "lalang" cukup haha XDD