kidal photography





Friday, February 17, 2012

Parody .

and 
HOLLO .

oke ;) aku nak tanya korang nie . .
pernah tengok parody ombak rindu keh ? 
emm,, yg dok belambak dalam youtube tu . . .

sebenarnya, aku nak cerita pasal 
PARODY  nie .

aku rasa , dah banyak sangat dh aku tengok dekat youtube 
yg ad letak parody ombak rindu lh, parody ludah muka buku lh . . 
ehh, banyak sangat lh ! 
sehingga aku pun tak dapat nak kira kn3. 
#aku nie memang pelupa sikit. tu lh dh tak ingt berapa tu .

di pagi yang indah dan cerah ini,
cahaya erang menerang masuk ke setiap pelusuk ruang kamarku,
#aku rasa macam nak berpuisi lh pulak ~
oke lh . PARODY .

Parody ataupun Parodi ialah peniruan yang dicipta untuk mempermainkan,komen atau trivialize kerja asal yang tertakluk pada penulis, gaya atau beberapa sasaran lain melalui tiruan menyindir, lucu mahupun ironis .

sekarang dh faham sikit kn3 .
oke, kita teruskan .

parody atau parodi boleh kita lihat dalam seni budaya termasuklah sastera, muzik, animasi mahupun permainan dan filem .

ermm, itulh serba sedikit pasal perody yang aku boleh simpulkan. 
nahh, nie aku nak share-II lh kat korang 
PARODY yang best-ii dalam youtube tu . 






oke;) cukup lh tiga . ketawa jangan sampai tercabut gigi palsu tu karang .


p/s : sebenarnya, aku tengok maksud dia nie dari wikipedia juga . tapi, mybe lh kan, tak semua orang akan fhm kalau kita guna bahasa yang lurus dan putar belitkan otak . jadi aku telah men-singkatkan lah maksud parody tu supaya kalo orang tanya, tak payah lh susah2 putar belit otak rakan korang yang dah sedia terbelit . hihhi ;)

4 comments:

Zamani said...

Salam :) Thanks sbb follow Zam kat blog :)
Pagi ni Zam nak jemput cik Shema join satu contest yg simple neh ~

http://zamani84.blogspot.com/2012/02/contestteka-lah-by-lyana-kamal.html

time2 free jemputlah ke blog ;)

shemasinbei said...

walaikumsalam .oke ;) saya nak jenguk dh nie .

::ct luna:: said...

haha...lawak2..macam2 kan..?

shemasinbei said...

tu lh .. sangat kreatif & bnyk sangat idea dorng nak wat cm tu .. hahah .