The hardest part of my life is to understand myself. Then stop think that you knowing me

Thursday, March 8, 2012

semalam bersama JUSTIN BIEBER .


siapa dia ?
popular tersangat-sangat nie !
sehingga ada sorang kawan aku tuu"hamba Allah" . . 
memang akan menghafal setiap bait lagu yang JB nie nyanyi . 

seringkas-singkasnya mengenai JUSTIN BIEBER .


Justin Drew Bieber lahir 1 march 1994 . <wow ! umur kite orang tue .>
seorang penyanyi pop-R&B Kanada .
Lahir di Stratford, Ontario, Kanada .
Ini paling ringkas anda mesti tahu kalau anda peminat JB .

Tetapi, kalau terlampau minat, mesti "korek sampai dalam" cerita JB nie . 
mari baca nie . <copypaste dari Wikipedia bukan satu kesalahan oke!>

Bieber dilahirkan pada 1 Mac, 1994, di London, Ontario dan kemudian dibesarkan di Stratford, Ontario. Ibu Bieber, Patricia Lynn "Pattie" Mallette, berumur 18 tahun ketika mengandungkan Bieber. Mallette, bekerja sebagai seorang wanita biasa yang asalnya hanya memperolehi pendapatan yang begitu kecil sebagai pekerja rendah pejabat. Maka dari itu Bieber hanya tinggal berduan bersama ibunya di rumah kos rendah. Namun begitu, Bieber masih lagi kekal menghubungi bapanya, Jeremy Jack Bieber, yang telah berkahwin dengan wanita lain dan dikurniakan dua orang anak yang lain. Moyang Bieber sebelah bapa asalnya merupakan keturunan German yang berhijrah ke Kanada.Manakala keturunan ibunya pula adalah Perancis Kanada.
Ketika zaman kanak-kanaknya, Bieber sangat menyukai permainan hokibola sepak, dan catur; dia seringkali menyimpan aspirasi minatnya terhadap muzik dalam benak hatinya tanpa didedahkan pada orang ramai. Namun lantaran umurnya yang meningkat, Bieber mula mencemurkan diri untuk bermain dengan alat muzik konvensional seperti pianodrumgitar, dan trumpet.Pada awal tahun 2007, ketika umurnya menjangkau 12 tahun, Bieber telah mula menyanyi Ne-Yo dengan lagu pertamanya "So Sick" dalam pertandingan menyanyi peringkat tempatan di Stratford dan memperoleh tempat ke-2. Lalu ibunya telah menghantar video persembahannya itu ke laman web YouTube untuk memberi peluang bagi rakan-rakan dan saudaranya melihat persembahannya dalam pertandingan itu. Selepas itu ibunya terus memuatnaik video persembahan Bieber ke Youtube bagi apa jua acara nyanyian yang Bieber telah sertai antaranya persembahan nyanyian bergenre R&B. Tanpa disangka-sangka semua video persembahan Bieber itu telah mendapat reaksi yang cukup hebat dan luar biasa dari masyarakat dunia sekaligus menaikkan popularitinya dengan cukup pantas ke arena artis antarabangsa.
<ingat copypaste tidak penat khh arrhh ? hatooiii !>

Untuk penuhkan lagi ruang nie . aku upload kan sekali photo JB yang hangat sahaja .kesimpulan, boleh minat tapi jangan terlalu taksub .
aku bukan tidak suka JB nie, cuma kurenggg minat ckit jakk bh ! 

p/s : teringat pulak time JUVANA bersiaran di tv3, aku macam orang gila bila nampak gambar dorang dalam newspaper. bikin maluu weyyy !!

No comments: